Efterlønsordningen giver dig mulighed for, at du kan trække dig helt eller delvist tilbage fra arbejdsmarkedet op til 3 år før folkepensionsalderen.
Hvis du er født fra den 1. juli 1959, er din efterlønsalderen 64 år. Efterlønsalderen stiger dog løbende i takt med, at folkepensionsalderen stiger.
Siden tilbagetrækningsreformen fra 2011 er efterlønsperioden gradvist blive nedskrevet fra 5 til 3 år. I år 2023 er reformen fuldt implementeret.
På Borger.dk kan du lave en vejledende beregning af udbetaling af din efterløn.
Efterlønsalderen kan blive højere end 64 år for dig, der er født i 1963 eller senere, da efterlønsalderen bliver justeret i forhold til levealderen i Danmark.
Se her, hvornår du kan gå på efterløn
Se her, hvordan du tilmelder dig efterlønsordningen.
For at komme på efterløn skal du som hovedregel have indbetalt til efterlønsordningen i 30 år og senest begyndt indbetaling den dag, du fylder 30 år. Er du født før 1. januar 1976, er det ikke sikkert, du skal indbetale i 30 år.
Se her, hvor mange år du skal indbetale til efterlønsordningen
Nåede du ikke at tilmelde dig senest den dag, du fyldte 30 år, og har du været medlem af a-kassen, siden du var 24 år, kan du måske nå at tilmelde dig fortrydelsesordningen.
Du kan ikke blive tilmeldt efterlønsordningen, hvis ikke du kan nå at opfylde betingelserne for at kunne komme på efterløn.
Læs mere om efterlønsordningen, og se hvilke fordele du får, hvis du tilmelder dig ordningen.
Læs også, er det en god idé at tilmelde sig efterlønsordningen?
Test din pensionsalder og opsparing
Tag vores test og se med det samme, hvornår du kan på pension eller efterløn, og hvor meget vi anbefaler, at du sparer op til din pension.