13. december 2022
38-årige Mathilde Ernemann har været jurist i både a-kassen og i fagforeningen i Det Faglige Hus. Nu kan hun efter godt 2 år som fuldmægtig skrive advokat på visitkortet.
Foto: Advokat Mathilde Ernemann og advokat Britta Thorsø
Blækket på Mathilde Ernemanns eksamenspapirer fra det juridiske fakultet i Aarhus var end ikke tørt, da hun i 2012 blev ansat som jurist i Det Faglige Hus – A-kasse i Esbjerg. Valget af Mathilde var ikke så svært, for hun havde ved sin ansættelse allerede arbejdet som studenterhjælper i organisationen og vist, at hun er både flittig og dygtig.
Karrieren i a-kassen varede dog kun halvandet år, fordi Mathilde rejste med sin mand Steffen til Norge. I Norge arbejdede hun som jurist i flere statslige myndigheder, men Mathilde var klar til endnu ”en halvleg” i Det Faglige Hus, da familien i begyndelsen af 2020 flyttede ”hjem” til Esbjerg.
”Jeg blev ansat som fuldmægtig i Det Faglige Hus, allerede mens vi boede i Norge, og ansættelsessamtalerne foregik på Skype. Efter et halvt års oplæring i Faglig hjælp og Retssager blev jeg fuldmægtig i august 2020. Jeg har under min uddannelse haft advokat Britta Thorsø som principal.
Hun har været en gave. Britta er ikke bare god til at lære fra sig, men udviser også et stort engagement for sit fag og gør meget ud af at uddanne os til at være advokater og dygtige kolleger,” fortæller 38-årige Mathilde Ernemann.
Især glad for lønsager
Hun havde retssagsprøve i en bortvisningssag. Den vandt hun, men dommen er anket til landsretten. Journalister ynder at dele advokater op i 2 grupper, dem der elsker at procedere ved domstolene og dem, der er dygtige til at indgå forlig. Mathilde Ernemann er mere pragmatisk:
”For mig handler det udelukkende om at opnå det bedste resultat for medlemmerne, uanset om vi skal i retten eller indgår et forlig. I første omgang vil jeg koncentrere mig om at blive dygtigere, og nu er ansættelsesret heldigvis så bredt, at der er mulighed for at specialisere sig inden for mange grene af området.
Men hvis jeg skal pege på noget specielt, kan jeg godt lide lønsager med kæmpestore Excel-ark. Jeg har altid været glad for både tal og Excel,” siger hun.
Erfaring fra a-kassen
Og så er vi tilbage, hvor det hele begyndte. Kan en advokat i ansættelsesret bruge erfaringen fra a-kassen til noget?
”Selv om a-kasselovgivningen er lavet om flere gange, siden jeg beskæftigede mig med den for 10 år siden, så er det klart en fordel, at man kender setuppet og har indsigt i retsområdet. Og generelt er al anden arbejdserfaring en gave at have med sig,” siger Mathilde Ernemann.
Mathilde er som sagt gift med Steffen Ernemann, der er træner i Sønderjyske Fodbold. Parret bor i Esbjerg med en søn på 11 år og en datter på 9 år.