12. oktober 2017
Beskæftigelsesministeren og erhvervsministeren holdt tungen lige i munden under et samråd i Folketinget, og ordførerne fra Enhedslisten og Dansk Folkeparti var også i stand til at holde fødderne solidt plantet på jorden og holde sig til fakta og ikke fiktion. Det var der så flere andre, der ikke var i stand til.
Landsformand Johnny Nim blev temmelig overrasket over den manglende lødighed i debatten, da Folketinget en onsdag morgen live-streamede fra Beskæftigelsesudvalgets samråd om gule fagforeninger og ikke mindst Det Faglige Hus.
Overrasket landsformand Johnny Nim
- Jeg er glad for, at både beskæftigelsesministeren og erhvervsministeren holdt tungen lige i munden, og jeg kan konstatere, at ordførerne fra både EL og DF også var i stand til at holde fødderne solidt plantet på jorden og holde sig til fakta og ikke fiktion.
Det var der så flere andre, der ikke var i stand til, og derfor går jeg nu ud for at sætte nogle ting på plads, siger han.
Ingen fandt vist ud af, hvor initiativtagerne til samrådet, Bjarne Lausten (S) og Karsten Hønge (SF) ville hen med dette samråd, udover at de forsøgte at bilde sig selv og andre ind, at man i Danmark kan lovgive sig ud af medlemsflugten fra forbundene under LO, siger Johnny Nim.
Samrådet handlede konkret om den måde, hvorpå vi markedsfører os på baggrund af et konkret eksempel, hvor en medarbejder hos et eksternt telemarketingbureau på trods af vores instrukser havde smurt rigeligt tykt på. Det gjorde de to ovennævnte politikere så også i deres forsøg på at nedgøre vores organisation.
Demokratisk opbygget forening
Fakta er, at Det Faglige Hus er en organisation med demokratisk opbyggede foreninger, hvor medlemmerne til enhver tid kan deltage i landsmøder og generalforsamlinger og sikre sig indflydelse.
I det daglige arbejder vi som en top-professionel organisation for at sikre vores medlemmer den bedste service og et lavt kontingent.
- Hvor der er mennesker, begås der menneskelige fejl. Heldigvis. Det gælder inden for alt, også i politik, medier og telemarketing. I dette tilfælde var det som sagt en medarbejder hos en ekstern operatør, men det er vores ansvar, at man henvender sig korrekt, og det står vi ved.
Vi har for længst reageret for at sikre os, at dette her så vidt muligt ikke gentager sig, og så vil vi ikke finde os i, at medlemmer af Folketinget flere måneder senere går ud og beskylder os for alt muligt, siger Johnny Nim og tilføjer:
Frit valg på a-kasser
- Vi har i Danmark haft frit valg på a-kasser siden 2002, og eksklusivaftalerne på arbejdsmarkedet blev afskaffet i 2006 som følge af en dom ved Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol.
Jeg fatter derfor ikke, at der i Folketinget fortsat er politikere, der ikke vil respektere, at vores mere end 127.000 medlemmer og alle andre lønmodtagere nu en gang har ret til selv at vælge, hvor de vil være organiseret i fagforening og a-kasse, siger Johnny Nim.