Laila Nielsen havde godt nok undret sig over, at hun ikke steg særlig meget i løn, men hun troede, at det var vilkårene, når man var offentligt ansat. Nu har hun fået en klækkelig efterbetaling samt 2.500 kr. mere i månedsløn.
Foto: Laila Nielsen
Fået for lidt i løn
Laila Nielsen bor i Trekantsområdet og er ansat inden for det offentlige under en overenskomst for omsorgsmedhjælpere. Ligesom mange andre medlemmer henvendte hun sig til Det Faglige Hus og bad om hjælp til at udarbejde en indstilling til arbejdsgiveren, så også hun kunne få del i Ny Løn-puljen.
Sagen landede på skrivebordet hos faglig konsulent Lis Bindzus Grønbech, og da hun begyndte at kigge Lailas lønsedler efter, opdagede hun, at der var noget, der slet ikke stemte. Hun var indplaceret på det forkerte løntrin og havde i årevis fået alt for lidt i løn.
- Lis ringede til mig og fortalte, at fejlen var opstået helt tilbage i 2011, 2 år efter at jeg var blevet fastansat i mit job. Jeg skulle stige med 3 løntrin, og jeg skulle stige med yderligere 3 løntrin i 2013, men ingen af reguleringerne var sat i gang.
- Vi kunne dog kun kræve efterregulering 5 år tilbage i tiden, 138.000 kr. i alt. Jeg kan godt love dig for, at jeg blev tavs. Og da jeg fik mælet tilbage, sagde jeg bare: Det er løgn. Det passer bare ikke. Så heldig kan jeg ikke være, fortæller 50-årige Laila Nielsen.
Som at vinde i lotteriet
Medarbejderen i Det Faglige Hus var imidlertid stensikker i sin sag, og blot en uge efter, at Lis Bindzus Grønbech havde kontaktet arbejdsgiveren, var fejlen og kravet anerkendt.
- Det er næsten som at vinde i lotteriet. Jeg havde da tit undret mig over, at jeg ikke steg særlig meget i løn, men jeg regnede med, at det var vilkårene, når man var offentligt ansat. Ikke nok med at jeg nu får en efterregulering, så stiger jeg også 2.500 kr. om måneden i løn fremover. Nu krydser jeg også fingre for ny løn, for jeg synes faktisk, at jeg fortjener en økonomisk anerkendelse for det arbejde, som jeg udfører.
Hold øje med din lønseddel
Det var faglig konsulent Lis Bindzus Grønbech, der hev en ”jackpot” hjem til medlemmet i Trekantsområdet, og netop denne sag er et rigtig godt eksempel på, at det kan betale sig at tjekke en lønseddel.
- Det er den erfaringsdato, der fremgår af lønsedlen, som for offentlige ansatte har indflydelse på, hvornår man pr. automatik skal stige nogle trin i henhold til den overenskomst, som man er ansat under. Intervallerne for, hvornår man skal stige, fremgår af overenskomsten, eller også kan man spørge sin arbejdsgiver eller os, siger Lis Bindzus Grønbech.
Læs flere historier
Læs flere historier, hvor vores medlemmer fortæller, om den hjælp de har fået.