P-vagten Tommy blev overfaldet på jobbet

Tommy Bengtson kunne efter et langt arbejdsliv tale med høj som lav, og han var overbevist om, at han som 57-årig sagtens kunne klare jobbet som p-vagt. Efter 2 år med masser af trusler og 2 deciderede overfald brød han helt sammen.

Foto: Tommy Bengtson

Der er ikke meget, der i den grad har en eksplosiv effekt på borgere med kort lunte end p-afgifter og de personer, der udsteder dem.

Det har 62-årige p-vagt Tommy Bengtson fra Mariager om nogen mærket på sin egen krop – i et sådant omfang, at han i dag er uarbejdsdygtig og førtidspensionist.

”Jeg har i mange år arbejdet som produktionsplanlægger i store virksomheder. Da jeg i 2018 blev afskediget fra det sidste job og gik på udkig efter noget andet, var der en ledig stilling som p-vagt i Aarhus. Jeg har altid kunnet tale med såvel høj som lav, og da jeg samtidig er udemenneske, var det lige mig,” fortæller Tommy.

Overfaldet af en gruppe unge

Efter et stykke tid hvor han udførte p-kontrol og udstedte 3 afgifter på en p-plads ved et klublokale, blev han passet op af 11-12 unge fra klubben og måtte tilkalde politiet.

Næste overfald skete under corona-nedlukningen, da han gik vagt på Bispebjerg Hospital i København for at stoppe tyveri af håndsprit og mundbind.

”Under en udendørs natterunde så jeg 3 unge, der luskede rundt. Jeg gik over og bad dem pænt om at forlade området Det ville de ikke, og så ringede jeg til politiet.  De unge begyndte at gå, mens de råbte og skreg ad mig, mens jeg havde politiet på medhør.

Pludselig kom den en fyr tilbage og sparkede mig i mellemgulvet, samtidig med at han spyttede mig i ansigtet. Han blev senere dømt for vold og fik 3 måneders ubetinget fængsel,” fortæller Tommy.

Angsten hobede sig op

Uden at Tommy selv registrerede det, var angsten begyndt at hobe sig op inden i ham, og den 21. oktober 2021, hvor han blev overfuset under en kontrol ved et Scandic-hotel i Aarhus, ramlede det hele sammen på én gang.

Tommy var sygemeldt fra den dag, og siden har han bl.a. også været indlagt på psykiatrisk i Aalborg på grund af selvmordstanker.

I Det Faglige Hus måtte socialrådgiver Vibeke Klint sideløbende kæmpe som en tiger for at få omgjort Mariagerfjord Kommunes afgørelse om at flytte Tommy fra sygedagpenge til ressourceforløbsydelse. Hun måtte tilmed en tur omkring Ankestyrelsen, før Mariagerfjord Kommune krøb til korset og efterbetalte Tommy 200.000 kr. før skat.

Sjusket sagsforløb i kommunen

”Alt har været kritisabelt og sjusket i det sagsforløb. De tog sygedagpengene fra ham, lige efter at der var anmeldt en arbejdsskadesag, og de sendte på trods af lægeerklæringer Tommy i en praktik, der gjorde ham endnu mere syg.

Han var indstillet til seniorpension, men det fik vi heldigvis stoppet, da Tommy fik tilkendt førtidspension. Det kan gøre stor forskel i forhold til den erstatning, som Tommy får for de 3 arbejdsskadesager, der er under behandling,” siger hun.

Tommy er glad for førtidspensionen, så der nu er ro omkring hans hverdag og økonomi, og han ser frem til, at arbejdsskadesagerne også afsluttes:

”Min angst kommer jeg aldrig med, og jeg trives slet ikke i større forsamlinger Jeg er et helt andet menneske end for 5 år siden og fokuserer nu udelukkende på at få mit liv til at fungere. I dag trisser jeg bare rundt herhjemme og laver det, som jeg kan overkomme.

Men jeg ikke udtrykke min dybe taknemmelighed for den støtte og hjælp, som jeg har fået fra både min kone, Janni, og medarbejderne i Det Faglige Hus. De har været der for mig hele vejen igennem,” siger Tommy Bengtson.

Læs flere historier

Læs flere historier, hvor vores medlemmer fortæller, om den hjælp de har fået. 

Vi er klar til at hjælpe dig

Skriv til os
Skriv til os i MIT detfagligehus. Vi svarer senest dagen efter, du har skrevet til os - dog undtaget weekend og helligdage.
Skriv til os
Ring til os på 7610 9306
Vores telefoner er lukket
Tlf. åbningstider i denne uge
Mandag08:00 - 17:00
Tirsdag08:00 - 17:00
Onsdag08:00 - 17:00
Torsdag08:00 - 17:00
Fredag08:00 - 14:00
Lørdaglukket
Søndaglukket