Troels valgte seniorførtidspensionen

Efter skat er der kun 9.500 kroner tilbage af Troels’ seniorførtidspension, når Gladsaxe Kommune har modregnet hans kones indtægt. Men nu skal han ikke længere gå på arbejde med stærke smerter, og så er stressniveauet sænket.

Foto: Troels Bostrup Sørensen

Troels Bostrup Sørensen var kun 52 år, da han fik en diskusprolaps mellem 4. og 5. ryghvirvel. Det var kroppens måde at sige tak for mange års hårdt slid. I dag 10 år efter døjer han også med forkalkning i skulderen, og han har nu fået bevilget en seniorførtidspension.

Da Folketinget indførte begrebet seniorførtidspension, stillede regeringen i udsigt, at 1.780 nedslidte danskere hvert år kunne få tildelt en seniorførtidspension. Men virkeligheden blev en anden. Siden 2014 har færre end 300 borgere fået tilkendt en sådan pension. Forklaringen bunder i flere forhold.

Vi hjælper dig, hvis du kommer til skade på dit arbejde.

I mange kommuner er der alt for lidt kendskab eller opmærksomhed omkring ordningen, og i mange af de kommuner, der kender til seniorførtidspensionen, opstiller man de samme kriterier, som gælder for en almindelig førtidspension. Og så visiteres der i vid udstrækning til fleksjob med ned til 1 times arbejde om ugen.

Kommunen var med på ideen

”Alt det der slap jeg heldigvis for. Det er gået forholdsvis hurtigt, efter at jeg hørte om ordningen i radioen og spurgte socialrådgiver Lennard Thomsen i Det Faglige Hus, om det ikke kunne være en mulighed for sådan én som mig, der ikke har sparet op til efterløn. Vi tog kontakt til Gladsaxe Kommune, som var med på ideen,” fortæller Troels Bostrup Sørensen, 63 år og fra Søborg.

Se her, hvad du kan få hjælp med i vores Social Team.

Han har alle dage udført hårdt arbejde med mange tunge løft. I de første år var han på lageret hos Skandinavisk Tobakskompagni, og da de lukkede, skiftede han til et job som procesoperatør hos Ferrosan. I de sidste år på arbejdsmarkedet var han hos Orcla.

”For cirka 10 år siden fik jeg en diskusprolaps i ryggen, men fortsatte med at arbejde. Jo, gu havde jeg smerter, og jeg var nødt til at tage 2-3 slags smertestillende piller hver morgen for at klare arbejdsdagen. Til sidst meldte jeg mig syg, men da kommunen meddelte, at de lukkede for sygedagpengene, var jeg tvunget til at vende tilbage til arbejdsmarkedet og meldte mig ledig. Efter 4-5 måneder måtte jeg sygemelde mig igen.”

Stressniveau er sænket

”Sådan noget holder jo ikke i længden, og på et tidspunkt begyndte jeg også at døje med svimmelhedsanfald. Det var stress. Og her til sidst har jeg også så meget forkalkning i den ene skulder, at jeg aldrig kommer til at bruge den arm mere. Jeg er indstillet til en operation, men jeg tror, at jeg siger nej tak. Udsigten til en forbedring er for lille sammenlignet med risikoen for, at skulderen bliver endnu ringere,” siger Troels.

Se om seniorførtidspension kunne være en mulighed for dig.

Den officielle pensionstakst for en samboende er 16.500 kr. om måneden før skat. Eftersom seniorførtidspension er indtægtsbestemt, sker der en modregning ud fra hustruens indkomst. Troels får således 9.500 kr. udbetalt om måneden efter skat.

”Det er noget af en nedgang, når man har haft 34.000 kr. om måneden i løn. Men jeg kan mærke, at mit stressniveau er sænket, og jeg har overskud til at gå tur med mine 2 Griffon Bruxellois-hunde, Moss og Muffin og vores Boxer, Magic. Jeg har samtidig gået hele vores økonomi igennem og har formået at spare omkring 500 kr. om måneden alene på forsikringer og mobiltelefon. Så vi klarer os,” siger Troels Bostrup Sørensen.

Læs flere historier

Læs flere historier, hvor vores medlemmer fortæller, om den hjælp de har fået.

Vi er klar til at hjælpe dig

Skriv til os
Skriv til os i MIT detfagligehus. Vi svarer senest dagen efter, du har skrevet til os - dog undtaget weekend og helligdage.
Skriv til os
Ring til os på 7610 9305
Vores telefoner er lukket
Tlf. åbningstider i denne uge
Mandag08:00 - 17:00
Tirsdag08:00 - 17:00
Onsdag08:00 - 17:00
Torsdag08:00 - 17:00
Fredag08:00 - 14:00
Lørdaglukket
Søndaglukket