Efterlønsordningen eksisterer stadig, men den har en anden form, end den vi kendte tidligere. Perioden, man kan være på efterløn, er afkortet, og man går på efterløn i en senere alder.
Mange overvejer, om de fortsat skal være tilmeldt efterlønsordningen, eller om de i det hele taget skal tilmelde sig. Vi giver her et overblik over de fordele, du fortsat har, hvis du er tilmeldt efterlønsordningen. Du skal selv vurdere, om det kan betale sig for dig at være tilmeldt.
Udbetaling af efterløn
Du kan trække dig tilbage fra arbejdsmarkedet 3 til 5 år før folkepensionsalderen. Har du en stor pensionsopsparing, vil det medføre store fradrag i efterlønnen.
Skattefri præmie
Hvis du er tilmeldt efterlønsordningen, og du bliver på arbejdsmarkedet, efter du har nået efterlønsalderen, optjener du for hver 481 timers arbejde en skattefri præmie. Hver præmie er på 14.658 kr. (2024) for fuldtidsforsikrede og 9.773 kr. (2024) for deltidsforsikrede.
Seniorjob
Er du tilmeldt efterlønsordningen, har du ret til et seniorjob hos kommunen på almindelige lønvilkår.
Det betyder, at bliver du ledig og mister retten til dagpenge mindre end 5 år før efterlønsalderen, er du sikret et seniorjob og dermed en indkomst frem til pensionsalderen.
Test din pensionsalder og opsparing
Tag vores test og se med det samme, hvornår du kan på pension eller efterløn, og hvor meget vi anbefaler, at du sparer op til din pension.
Læs mere om reglerne for efterlønsordningen.