Din efterlønssats bliver beregnet på baggrund af de 12 måneder med højest A- og B-indkomst inden for de seneste 24 måneder, før du overgår til efterløn. Du kan få op til 90% af din tidligere løn, dog ikke mere end den maksimale dagpengesats. Du kan dog ikke få en lavere sats, end du ville have fået på det tidspunkt, hvor dit efterlønsbevis blev udstedt.
Overgår du til efterløn, inden du har opfyldt udskydelsesreglen, kan efterlønnen højst ydes med et beløb, der svarer til 91% af højeste dagpengesats. Overgår du til efterløn, efter du har opfyldt udskydelsesreglen, kan du få den maksimale beregnede sats.
Har du benyttet dig af fortrydelsesordningen, skal din efterlønssats sættes ned. Satsen bliver nedsat med 2% af højeste dagpengesats for hvert hele års manglende betaling af efterlønsbidrag. Beløbet fratrækkes i din beregnede efterlønssats.
Arbejder du, eller har du pensionsordninger, skal der ske fradrag i din efterløn for disse. Overgår du først til efterløn, efter du har opfyldt 2-års-reglen, er der mildere regler for fradrag af pension.
Læs mere om reglerne for modregning af dine løntimer i efterlønnen.
Det får du udbetalt
Se de aktuelle udbetalingssatser
Beregn din efterløn
Her kan du nemt beregne, hvor meget du kan få i efterløn
Test din pensionsalder og opsparing
Tag vores test og se med det samme, hvornår du kan på pension eller efterløn, og hvor meget vi anbefaler, at du sparer op til din pension.